Samorząd Uczniowski wraz opiekunem Karolem Bronk zorganizowali kolejny raz w naszej szkole akcję pomocy czworonogom ze Schroniska w Dąbrówce. Za zebrane koce i jedzenie dla psów i kotów otrzymaliśmy wielkie podziękowania.

 

Samorząd Uczniowski wraz z opiekunem i kordynatorem Karolem Bronk zorganizowali w szkole „Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka”. Akcja odbyła się we współpracy z UNCEF Polska. Szkoła udekorowana była plakatami niebieskiemi balonami, a nauczyciele przeprowadzili specjalne lekcje poświęcone prawom dziecka.

 

W piątek 22 listopada Nasza Drużyna brała udział w Szkolnym Konkursie Przedsiębiorczości Powiatu Wejherowskiego. W ramach Konkursu uczniowie najpierw rozwiązywali test składający się z 20 pytań, a w części drugiej przygotowywali i prezentowali rozwiązania dwóch zadań opisowych.
Nasza drużyna w składzie: Karolina Sikorra, Mikołaj Litwin (IIIF) oraz Wiktoria Kwidzińska i Amelia Wensierska (IB) dzielnie walczyła z pozostałymi drużynami ze szkół Powiatu Wejherowskiego.
Celem konkursu było propagowanie wiedzy o przedsiębiorczości oraz kształtowanie i promowanie probiznesowych postaw wśród młodzieży.

 

 

We wtorek 19 listopada br. w Naszej Szkole odbyło się spotkanie klas III z Doradcą Zawodowym z Powiatowego Urzędu Pracy w Wejherowie p. Małgorzatą Reszka. Uczniowie dowiedzieli się w jaki sposób można zarejestrować się jako osoba bezrobotna oraz z jakiego rodzaju wsparcia mogą skorzystać po zakończeniu edukacji. Uczniowie dowiedzieli się m.in. o możliwości pozyskania jednorazowych środków na podjęcie działalności gospodarczej w kwocie 19 tysięcy złotych, bonach stażowych i szkoleniowych oraz formach podnoszenia kwalifikacji. W ramach Tygodnia Przedsiębiorczości uczniowie mogli również dowiedzieć się aktualności o rynku pracy w województwie pomorskim.
 

29 pażdziernika 2019 r. nasza szkoła uczestniczyła w VI Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym Literacka Kuchnia. Szkołę reprezentowali uczniowie klasy 2F: Adrian Maksymiuk i Norbert Białk, pod opieką p. Urszuli Kordyńskiej.
Zadaniem na konkursie było przygotowanie zakąski i deseru inspirowanego książką, literaturą piękną oczywiście - nie kucharską, bo to było by za proste. Adrian przygotował Comber z jelenia podany z sosem i grzybami, na podstawie fragmentu książki Krzyżacy Sienkiewicza. Norbert podał Chmurkę na wyspie tropików (deser z czekoladą, owocowym puree), a inspiracją był fragment książki Natalii Sońskiej Cała przyjemność po mojej stronie.

W efekcie drużyna zdobyła II miejsce w katagorii Zakąska.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów na drodze rozwoju zawodowego!

 

22 października 2019r.uczniowie Niepublicznej Szkoły Rzemiosła klas trzecich fryzjerskich wraz z opiekunami uczestniczyli w lekcji zorganizowanej w Salonie fryzjersko-perukarskim Marzeny Blokus. Młodzież miała  okazję na żywo pogłębić wiedzę oraz tajniki perukarstwa, zobaczyć jak powstają wyroby z włosów. Miłym akcentem było przymierzanie gotowych peruk o różnych długościach i kolorach włosów. Pani Marzenie Blokus serdecznie dziękujemy za udostępnienie pracowni oraz ciekawy wykład przyszłym adeptom fryzjerstwa i uchylenie tajemnic sztuki zawodowej.

Szukaj

Kto Online

Odwiedza nas 33 gości oraz 0 użytkowników.

0157278
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com